facebook-icontwitter-iconyoutube-icon

Over ons

Over SportIDNieuwegein

SportIDNieuwegein is de plek waar jij terecht kunt voor bewegen in jouw buurt. Zij ontwikkelt sport– en beweegactiviteiten en voert die uit samen met verschillende organisaties in Nieuwegein. Zo laat zij inwoners op een laagdrempelige manier kennis maken met sport en bewegen. Want als je regelmatig sport en beweegt zit je vaak lekkerder in je vel. Je hebt minder vaak ondersteuning nodig en bent meer betrokken bij je buurt. Dat is fijn, niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen in jouw omgeving. En dit draagt uiteindelijk bij aan een veerkrachtige samenleving, die een stootje kan hebben als het even niet meezit. De gemeente Nieuwegein investeert daarom al jaren in goede sport– en beweegmogelijkheden, waaronder dit initiatief van NV Sportinrichtingen Nieuwegein (exploiteert en beheert tevens Sport– en Evenementencomplex Merwerstein).
Op deze website SportIDNieuwegein vind je informatie over sport– en beweegactiviteiten en bijzondere sportprojecten die we in samenwerking met bijvoorbeeld sportverenigingen en scholen organiseren.
Onze activiteiten en projecten worden begeleid door buurtsportcoaches. Deze jonge sportprofessionals werken bij scholen en sportverenigingen om deze organisaties te ondersteunen bij hun sport– en beweegaanbod. Maar ook organiseren zij laagdrempelige sport– en beweegactiviteiten en evenementen in Nieuwegeinse buurten. Op deze website kun je hierover alles vinden.

 

 

WAT IS EEN BUURTSPORTCOACH. AFGEKORT BSC?

Een buurtsportcoach is eigenlijk een combinatiefunctionaris met als specifieke opdracht het organiseren van een sport– en beweegaanbod in de buurt en het maken van een verbinding tussen sport– en beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, jeugdzorg en kinderopvang en onderwijs. Er is altijd sprake van een combinatie met sport en bewegen.