Home » De NOC*NSF Nationale Sportweek in Nieuwegein » De Nationale Sportweek – Kennisdag » Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag

Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag

(3) HERKENNEN EN VOORKOMEN VAN GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG – NOC*NSF

Seksuele intimidatie en sport zouden eigenlijk niets met elkaar te maken moeten hebben. Toch vinden er helaas nog altijd incidenten plaats, variërend van seksueel getinte opmerkingen tot aanranding en zelfs verkrachting. Het is een illusie te denken dat de sportwereld anders is dan de ‘gewone’ maatschappij. En dus kun je er als trainer/coach maar beter op voorbereid zijn dat dergelijke incidenten ooit ook een keer bij jouw club gebeuren.

Als begeleider in de sport heb je de verantwoordelijkheid om de sociale veiligheid te waarborgen. Preventie van seksuele intimidatie is daarbij een belangrijk onderwerp. Het is belangrijk dat je weet wat er onder deze noemer valt, wat de gevolgen ervan kunnen zijn en welke gewenste omgangsvormen er binnen de sport bestaan. De (bij)scholing geeft je inzicht in de thematiek en creëert bewustwording. Bovendien leer je de signalen van seksuele intimidatie te herkennen.

De (bij)scholing is bedoeld voor trainers die aantoonbare ervaring hebben met het zelfstandig geven van lessen en trainingen. In deze (bij)scholing komen de gedragsregels in de sport aan de orde en waar en hoe seksuele intimidatie meestal plaatsvindt. Je leert hoe je betrokkenen kunt aanspreken op ongewenst gedrag en je komt te weten wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn voor het slachtoffer én de beschuldigde.

  • 19.30-20.00 uur: Inloop
  • 20.00-21.30 uur: Workshop

 

Locatie: J.S.V. Nieuwegein (Sportpark Galecop 1)
Wil je je aanmelden? Stuur een e-mail met je gegevens aan Esther Jansen: e.jansen@merwestein.nl of bel naar 030-6004267