Doe je mee met de evenementen in Nieuwegein?

8 december, 2023, Geschreven door buurtsportcoach Renske Klinkert

Sinds afgelopen augustus werk ik bij SportID Nieuwegein als buurtsportcoach voor de wijken Merwestein, Stadscentrum en Doorslag, en ook als buurtsportcoach evenementen. Dit betekent dat ik elke dag bezig ben om Nieuwegeinse inwoners aan het bewegen te krijgen. 

De afgelopen maanden heb ik al met veel evenementen mogen helpen in Nieuwegein. Zo was er eerst halverwege september, de niet te missen, Nationale Sportweek. In 10 dagen werden er voor alle inwoners verschillende sport- en beweegactiviteiten georganiseerd. Als buurtsportcoach evenementen was dit natuurlijk fantastisch om te zien, zoveel verschillende sportevenementen bij elkaar voor meer dan 5000 inwoners. Hopelijk brengen we volgend jaar met de Nationale Sportweek nog meer inwoners in beweging!

Tijdens de herfstvakantie hebben we verschillende nieuwe sporten voor de jeugd geïntroduceerd met de Vakantie Games. Dit alles met het doel om de motoriek verder te ontwikkelen. Op die manier leren de kinderen niet alleen verschillende manieren van bewegen, maar ook wat ze echt leuk vinden om te doen. Kinderen konden in de herfstvakantie gratis leren skaten en sterker worden met CrossFit. Er was tijd om buiten te spelen, spelletjes te spelen en pompoenen te zoeken met een speurtocht. 

Over twee weken staat er alweer de kerstvakantie voor de deur. Ook in deze vakantie worden er hele leuke verschillende activiteiten georganiseerd waaraan je kan meedoen! 

SANTA RUN 22 DECEMBER
Zo wordt er voor het eerst een Santa Run georganiseerd. Dit is al jaren een traditie in andere landen en steden, maar nu is het voor het eerst in Nieuwegein! Op 22 december kun je, samen met je vrienden, familie of collega’s, een kerstmannenpak aantrekken en daarna genieten van een hapje en drankje en dansen met de kerst DJ. Dit is voor iedereen van jong tot oud. 

LICHTJESROUTE 3 JANUARI
Ben je met je gezin meer van het wandelen? Wandel dan op 3 januari de lichtjesroute. Loop over het verlichte Forteiland en krijg een rondleiding door de kasteeltuin. Drink na afloop gezellig een warme chocolademelk bij het kampvuur.

WK ZAALVOETBAL 5 JANUARI
Of als je meer van de echte actieve uitdaging bent is er ook dit jaar weer het WK Zaalvoetbal voor kinderen van 6 tot en met 20 jaar. Dit vindt plaats op 5 januari. Krijg je dit jaar de wisselbeker samen met je team?

Al deze activiteiten zijn te vinden op www.sportidnieuwegein.nl/vakantiegames. Heb je na het lezen hiervan ideeën over een sport- of beweegevenement in de volgende voorjaarsvakantie? Of wil je helpen met een sport- of beweegevenement organiseren in Nieuwegein? Laat het me weten via: r.klinkert@sportidnieuwegein.nl.