Dromen

17 mei, 2024, Geschreven door sport coördinator Cees van Rootselaar

Als kind droomde ik er van om voetballer te worden bij een eredivisieclub in Nederland (ik zal maar niet zeggen welke club dat was), Kampioen van Nederland worden en in het Nederlands elftal te komen spelen. Ik was elke dag buiten op het speelplein te vinden met vrienden om te voetballen. Gelukkig voor mij waren er nog geen telefoons, social media of gamecomputers. Mijn moeder moest mij vaak naar binnen roepen of ophalen van het veldje om te komen eten. Ik voetbalde bij de voetbalclub W.G.W in Den Helder en dat ging goed. Ik doorliep alle selectieteams tot mijn dertiende, trainde bij regionale selecties en mijn droom kon nog steeds uitkomen. Op mijn dertiende kreeg ik een groeispurt en stond mijn motorische ontwikkeling stil en werd ik gelijk door de voetbalclub uit de selectie gezet.

Als SportID vinden wij het heel belangrijk dat de motorische vaardigheden van kinderen blijven ontwikkelen. Basisscholen kunnen daarom een motorische scan opvragen en laten afnemen voor de kinderen via SportID. Een brede motorische ontwikkeling zorgt ervoor dat ieder kind met plezier gaat en blijft sporten en bewegen, een leven lang!

In tranen was ik en weg was mijn droom. Doordat ik uit de selectie werd gezet, ben ik op zoek gegaan naar een andere sport en dat is Basketbal geworden. In Den Helder was er een eredivisie team BC Noordkop en binnen drie jaar was ik een speler van het eerste team. De droom die ik had als voetballer is uitgekomen als basketballer. 19 jaar in de eredivisie gespeeld, 5 x kampioen van Nederland geworden en 118 interlands gespeeld voor het Nederlands Team. Basketbal/topsport is voor mij al 45 jaar een belangrijk deel van mijn leven. Jammer genoeg niet meer als speler, maar nu al 7 jaar als coach van het Nederlands Rolstoel Basketbalteam. Op 15 april hebben we als Nederlands Team ons geplaatst voor de Paralympische Spelen van Parijs. Ook een droom die weer uitkomt voor mij!

Wat heeft dit te maken met mijn baan als sport coördinator bij SportID?

Ik droom er wel eens van dat we de topsport in Nieuwegein meer onder de aandacht kunnen brengen. Dat we talenten die dromen hebben om de top in hun sport te willen bereiken meer kunnen ondersteunen en helpen om die droom waar te kunnen maken.

Heb je een droom? Laat het weten aan de buurtsportcoaches van SportID via info@sportidnieuwegein.nl. Dan gaan we kijken waar we kunnen ondersteunen!

PS. Sommige van mijn dromen zijn niet uitgekomen, maar dat heeft me niet weerhouden om te blijven dromen.