Gratis proeflessen in januari tijdens de Actieve Startweken!

15 december, 2023, Geschreven door marketeer Jennifer Luttikhuizen

Of je nu helemaal goed gaat op Nieuwjaarsvoornemens, of je gewoon doet alsof ze niet bestaan, een beetje actiever worden in 2024 kan zeker geen kwaad.

Waarom zijn goede voornemens zo moeilijk vol te houden?
Januari is zo’n maand waarin veel mensen aan de slag gaan met een gezondere start van het jaar. Misschien probeer je al jaren vanaf het nieuwe jaar actiever te worden, maar haak je elke keer na een paar weken weer af. Dit kan verschillende redenen hebben.

Starten is vaak het makkelijkste gedeelte. Je begint gemotiveerd en (over)fanatiek. Je legt de lat heel hoog en knalt alle energie er meteen in het begin al uit. Helaas raak je dan snel door je doorzettingsvermogen en de frisse start energie heen.

Je kunt ook gevoelig zijn voor je omgeving. Als jij zelf stiekem niet gelooft dat je het in je hebt, is dat ook hetgeen wat je uitstraalt naar je omgeving. En je omgeving is eigenlijk een soort spiegel voor jezelf. En dat is dan ook de belangrijkste reden dat het niet lukt: het geloof in jezelf. Pas wanneer je een echte commitment aan je wens verbindt, kan je nieuwe gewoonten aanleren. Zorg dus dat deze wens ook echt vanuit je hart komt en niet alleen uit je hoofd. Als je inziet dat een gezonder lichaam ook voor jou haalbaar is, en dat is echt zo, dan ga je er komen! Op je eigen tempo en op je eigen manier.

En dat kan zelfs op een manier die je ook nog leuk gaat vinden! Want misschien is de reden dat het niet lukt wel omdat je gewoon nog niet de juiste activiteit hebt ontdekt.

Misschien heb je nog niet de juiste sport gevonden?
Het is dus de hoogste tijd om eens wat nieuws uit te proberen in januari! Wat dacht je van een wandelgroep, groepslessen zoals bootcamp of Zumba, zwemactiviteiten, streetdance (ook voor 30+), judo, CrossFit voor ouderen, yoga of groepssporten zoals tafeltennis en badminton – en nog veel meer, er zijn zoveel opties!

In januari gaan we van start met “De Actieve Startweken” op het platform van Sport- en Bewegen Nieuwegein. Hier vind je allemaal gratis sport- en beweegactiviteiten van verschillende clubs en verenigingen in Nieuwegein. Probeer in het nieuwe jaar proeflessen uit van verschillende sporten en activiteiten en ontdek wat jij leuk vindt. Een geweldige gelegenheid om uit je comfortzone te stappen.

De Actieve Start Weken zijn er om jou te inspireren en te motiveren. De activiteiten zijn (de eerste keer) gratis, divers, je krijgt deskundige begeleiding, je ontmoet nieuwe mensen en als je iets leuks gevonden hebt kan je eindelijk voelen hoe fijn het is om zo’n gezonde stap te zetten in je leven!

Ik ga zelf ook iets nieuws proberen!
Zelf ben ik ook van plan het nieuwe jaar met een nieuwe sportactiviteit te beginnen! Ik ben namelijk nu een paar weken yoga en lenigheidsoefeningen aan het doen thuis. Ik beschrijf mezelf altijd als iemand die niet lenig is, iemand die zichzelf niet zomaar in een heftige houding vouwt en niet op de kop kan staan. Veel sporten lukken me wel, maar mobiel en flexibel ben ik (nog) niet. Sinds ik besloten heb dit te gaan leren, merk ik nu al vooruitgang in wat mijn lichaam kan. Ik kan dus wel flexibeler en leniger zijn! En daarom heb ik besloten in het nieuwe jaar een proefles te gaan proberen bij een yogaschool.

Gratis proeflessen in de hele maand januari!
Dus als jij nog niet zeker weet hoe jij je actieve start van het jaar wil beginnen, probeer dan eens een paar proeflesjes. Neem een kijkje op: www.sportenbewegennieuwegein.nl/actieve-start/ om te zien wat de clubs in Nieuwegein te bieden hebben.

Mocht die drempel voor een proefles nog hoog zijn, vraag dan een gratis beweegintake aan bij de buurtsportcoaches van SportID. Ze helpen je graag verder in het kijken welke sport bij je past. Dit kan via www.sportidnieuwegein.nl/wat-doen-we/beweegintakes/. 

Laten we samen van 2024 een actief en gezond jaar maken!