Samen zijn en maken wij Atverni

29 maart, 2024, Geschreven door voorzitter Atverni Ron Kruiswijk (gastschrijver)

Wie kent ze niet, Nederlandse topatleten zoals Femke Bol, Lieke Klaver en Churandy Martina. We kennen veel topatleten die straks weer voor Nederland mogen uitkomen op de Olympische Spelen in Parijs, die worden gehouden van 26 juli tot en met 11 augustus 2024.

Onze eigen topatleten
In onze atletiekvereniging zijn er ook veel toppers, van jong tot oud, die op nationaal als internationaal niveau in de prijzen vallen. Daar zijn we als vereniging natuurlijk trots op. 
Op hoog niveau sporten doe je niet alleen. Het zijn gepassioneerde individuen die belangeloos bijdragen aan het succes en voortbestaan van de vereniging. Wanneer we samenwerken en elkaar ondersteunen, versterkt dit het verenigingsgevoel en draagt het bij aan een gezonde en bloeiende sportomgeving. Een betere verenigingssfeer en uiteindelijk een gelukkigere vereniging als geheel.

Geef leden het vertrouwen
Het is mij een genoegen om vier jaar lang de voorzitter van deze mooie atletiekvereniging te mogen zijn. In mijn ogen betekent het succes van een gelukkige vereniging dat de leden ook de trotse eigenaren zijn van Atverni. Het bestuur beslist niet over de route en de activiteiten, nee, dat doen de leden. Als bestuur help je de activiteiten financieel en/of communicatief te ondersteunen. Wij geven de leden het vertrouwen dat ze het kunnen. Een goed voorbeeld is daarvan de organisatie van ‘de Sluizenloop’ die jaarlijks door een commissie zelfstandig wordt opgepakt. Maar ook kleine evenementen zoals ‘Starten met hardlopen’. Dat wordt allemaal zelfstandig geïnitieerd door de trainers.

Dauwtrappen
Onze vereniging heeft natuurlijk niet alleen maar hardlopers, we hebben ook diverse wandelgroepen. En ook vanuit die groepen worden activiteiten georganiseerd, zoals het traditionele dauwtrappen op Hemelvaartsdag. Op deze dag kan je al wandelend of hardlopend de mooiste plekjes van Nieuwegein ontdekken. Daarna geniet je van een gezamenlijk ontbijt op ons clubhuis.
Op 9 mei 2024 is het dauwtrappen er weer! Voor meer informatie kijk op onze website. Wellicht zie ik je daar!

Is er een toekomst voor de vereniging?
De toekomst zal steeds moeilijker zijn voor een vereniging. Samen met de Coöperatie Sportpark Galecop (website), die door SportID is ondersteund, zijn de expertises gebundeld en richten we ons op het sporten van de toekomst.
Inmiddels zijn we door het NOC*NSF ook als voorbeeld sportpark van Nederland aangemerkt!

Prachtige samenwerkingen
Sinds medio 2022 is op ons terrein Survivalvereniging Kracht (website)  gehuisvest. Op onderdelen trainen we samen, delen de kosten en wisselen kennis uit. Dit is ook het geval met de samenwerking van personal trainster Rosé Russell met haar bedrijf PT Rosé (website). Rosé geeft als vast onderdeel van de training bij de junioren krachttraining met begeleiding. Ik kan alleen maar genieten van de prachtige samenwerkingen die ontstaan.

Nieuwsgierig naar de activiteiten van Atverni? Bezoek dan onze website.