Virtual Reality, ook voor 55+ en rolstoelgebruikers

16 februari, 2024, Geschreven door buurtsportcoach Robin Poggenwisch

Heb je wel eens Virtual Reality (VR) gebruikt? VR is een opkomende technologie die de entertainmentwereld veranderd, en ook een positieve impact kan geven op je gezondheid.

Om VR te ervaren heb je een speciale VR-bril nodig. Op deze manier sluit je je af van de buitenwereld, en zie je alleen nog een digitale 3D-omgeving.

VR wordt al op veel verschillende manieren toegepast. Naast dat het erg leuke spellen bevat voor entertainment, kan het ook helpen als middel tegen stress, bijvoorbeeld met rustgevende meditatie, of voor lichaamsbeweging, zoals met dansspellen, fitnessprogramma’s en avontuurlijke games.

In samenwerking met House of Esports hebben wij bij SportID sinds kort een aantal van deze middelen in huis. Zo beschikken we over verschillende VR brillen die we kunnen inzetten om de deelnemers te laten ervaren hoe bijzonder deze virtuele wereld kan zijn tijdens bijvoorbeeld de vakantie games.

Tijdens de voorjaarsvakantie organiseert SportID een dag die in het teken staat van Esports, Electronic sports, waar ook VR onder valt. Op 23 februari kunnen ‘s ochtends eerst kinderen en families kennismaken met Esports tijdens Joggy’s verjaardag. Daarna van 13u tot 14:30u is het de beurt aan de 55+ers. Vanaf 15:30u begint de Esports Arcade voor de doelgroep jongeren van 13 tot 20 jaar. Lijkt het je dus tof om eens VR uit te proberen, variërend van sport tot educatie, dan kun je gratis mee komen doen! Alles op vrije inloop. Kijk voor meer informatie op onze website: www.sportidnieuwegein.nl/vakantiegames

Het leuke aan VR is dat het geschikt is voor alle doelgroepen. Je kan het ook inzetten voor mensen met een handicap. Ik kan zelf vanuit mijn rolstoel ook flink actief aan de slag met boksen, basketballen, golfen, duiken, zeilen, klimmen maar ook een spelletje fruit ninja of bowlen.

Kom het ook eens proberen! VR opent de deur naar een wereld van mogelijkheden voor het bevorderen van gezondheid en welzijn.

Ben je door deze column geïnteresseerd geraakt in Esports en dan met name de VR? Of zie je mogelijkheden in samenwerkingen op het gebied van VR en aangepast sporten? Neem dan contact op met buurtsportcoach Robin van via r.poggenwisch@sportidnieuwegein.nl.