Home » De NOC*NSF Nationale Sportweek in Nieuwegein » De Nationale Sportweek – Kennisdag » 4 inzichten voor verenigingsbestuurders

4 inzichten voor verenigingsbestuurders

(6) 4 INZICHTEN VOOR VERENIGINGSBESTUURDERS – NOC*NSF

Voor bestuurders van verenigingen zijn de 4 inzichten ontwikkeld. Het is een tool die voor een bestuurder kan dienen als geheugensteun om te groeien in zijn of haar rol. De kracht van de workshop zit in het feit dat verenigingsbestuurders leren van elkaars ervaringen. Herkenbare en dagelijkse situaties komen aan bod, zoals een medebestuurder die zijn afspraken niet nakomt of de taken niet uit handen dúrft te geven.

Uit een rondgang onder bestuurders blijkt dat er bij het besturen van een vereniging meer komt kijken dan alleen het beheersen van een kunstje. Bestuurders zijn dienstbaar aan leden en vrijwilligers, dus het betreft vooral mensenwerk. Vanuit de bestuurderspositie kan veel invloed uitgeoefend worden, maar als dit niet met de juiste tone of voice gedaan wordt, dan werkt het mogelijk averechts. Besturen gaat om het verbinden van mensen, het schakelen tussen personen met diverse achtergronden, vaardigheden, opvattingen en eigenschappen. Als bestuurders zich bewust zijn van de samenhang van de 4 inzichten, hebben ze de mogelijkheid om hun tijd efficiënter in te zetten en daarmee te zorgen voor een betere en sterkere vereniging.

De 4 inzichten zijn:

  • Samen doen
  • Meenemen
  • Eigenaarschap
  • Support

 

Door als bestuurders constructief samen te werken met sleutelfiguren op de vereniging, kunnen leden en vrijwilligers voor langere tijd aan de club worden gebonden.

  • 19.30-20.00 uur: Inloop
  • 20.00-21.30 uur: Workshop

 

Locatie: AV Atverni (Sportpark Galecop)
Wil je je aanmelden? Stuur een e-mail met je gegevens aan Esther Jansen: e.jansen@merwestein.nl of bel naar 030-6004267