Home » De NOC*NSF Nationale Sportweek in Nieuwegein » De Nationale Sportweek – Kennisdag » Binden en behouden van jeugd

Binden en behouden van jeugd

(7) BINDEN EN BEHOUDEN VAN VAN JEUGD – NOC*NSF

Op tienjarige leeftijd sporten veel van de Nederlandse kinderen wekelijks. Als ze een paar jaar ouder zijn, stromen bij de meeste sporten veel jongeren uit. Ook blijkt het moeilijk te zijn om deze kinderen op latere leeftijd weer in beweging te krijgen. Waarom stoppen zoveel jongeren met sporten en wat kun je doen om dit te voorkomen en deze groep juist te binden en te behouden?

Het voortbestaan van elke club is uiteindelijk afhankelijk van voldoende leden. Het zijn je ‘klanten’, de reden van je bestaan. En in dat ledenbestand vormt de jeugd een belangrijke doelgroep, al was het maar omdat nieuw bloed doet leven. Tegenover vertrek van jonge leden moet dan ook nieuwe aanwas staan en als veel jeugdleden de club verlaten, is het ook goed om te weten waarom dat zo is. Zorg ervoor dat je probeert te achterhalen wat de reden is van jongeren, die hun lidmaatschap opzeggen.

Geef je deze doelgroep wel voldoende aandacht en krijgen jonge leden wel een product voorgeschoteld dat in de smaak valt? Jeugdleden zijn dankbare leden, als je met een paar zaken rekening houdt. En dan kun je ze ook lang binnen de club behouden!

  • 19.30-20.00 uur: Inloop
  • 20.00-21.30 uur: Workshop

 

Locatie: Sporthal Galecop (Aert de Gelderhage 7)
Wil je je aanmelden? Stuur een e-mail met je gegevens aan Esther Jansen: e.jansen@merwestein.nl of bel naar 030-6004267