Home » De NOC*NSF Nationale Sportweek in Nieuwegein » De Nationale Sportweek – Outdoor

De Nationale Sportweek – Outdoor

Doe jij mee met de outdoor dag in de Nationale Sportweek?

PROGRAMMA

10:00 – 17:00  BMX – Locatie: bikepark Utrecht, Nedereindseweg 501W, 3546 PM Utrecht (naast de skipiste)

Het bikepark is tijdens de Outdoordag op 27 september geopend van 10 uur tot 17 uur. Deze dag kan je gratis komen rijden. Ook kunnen de huurfietsen gratis geleend worden. De leentijd is maximaal een half uur om iedereen de kans te geven te rijden. Let op, bij regenachtig weer kan het zijn dat het afgelast wordt! Kijk op onze Facebook van tevoren om te zien of het doorgaat. Je kan ons vinden onder Bikepark Utrecht. Geef je daar op en kijk wat we die dag nog meer gaan doen. En je kunt er vinden welke andere dagen we open zijn.

In de ochtend en de middag is er zijn mini clinics, waar je leert rijden over de pumptrack en misschien je eerste sprongen te maken. Voor onze sport zijn er speciale fietsen. Je kan die dag zo’n dirt jumper gratis uitproberen.

Alle informatie over de dag en opgeven ga naar Facebook: https://www.facebook.com/bikepark.utrecht/


11:00 en 12:15 uur  – Clinic Boogschieten – Locatie: Rugby vereniging Nieuwegein

Boogschieten, iedereen heeft het wel eens gezien, maar heb jij dat wel eens gedaan? Dit kun je op de outdoordag met de hele familie gaan uitproberen bij Boogschieten Nieuwegein. Geef je op via het formulier.


12:00 uur – Clinic 1 skateboarden – Locatie: Skate park Galecop

Nieuwegein telt een aantal toffe skateparken, wil je meer trucjes leren die je hier kunt uitvoeren of wil je eens ervaren hoe het is om op een skatebord te staan? Skatepro`s van Skate days komen naar Nieuwegein om je dit te laten ervaren en leren! Geef je op via het formulier.


13:00 uur – Clinic Disc Golf – Locatie: Park Oudegein

Iedereen kent het overgooien met de frisbee wel, maar hoe werkt de echte Frisbee sport. Ben je vaak in park oudegein geweest en heb je daar van die gekke palen zien staan? Die zijn voor frisbee, ook wel disc golf genoemd. Dit is een echte sport, de disc golf vereniging van Nieuwegein DSA DiskGolf gaat ons op deze dag laten zien hoe het werkt! Geef je op via het formulier..


13:00 en 14.00 uur – Clinic Air Badminton – Locatie: Merwestein

AirBadminton is een nieuwe officiële sport en een coole aanvulling op de traditionele binnensport.

Met aangepaste banen, eigen spelregels en natuurlijk een speciale shuttle om de sport mee te beoefenen zal AirBadminton de wereld veroveren. Wil je dit alvast in Nieuwegein proberen. Badminton Nederland geeft op deze outdoordag 2 clinics en je kunt vrij spelen op het beach veld van Merwestein. Geef je op via het formulier.


13:30 – Clinic 2 skateboarden – Locatie: Skate park Blokhoeve

Ook in Blokhoeve ligt al een mooi skatepark. Ook hier komen de skatepro`s van Skate Days langs om je het skateboarden op je eigen niveau te laten ervaren. Geef je op via het formulier.


14:00 – Opening Beweegplein Batau – Locatie: Heemraadsweide Batau

Op deze dag wordt het nieuwe Beweegplein Batau aan de Heemraadsweide geopend.


14:00 – Bekendmaking Winnaar Foto wedstrijd Batau

De winnaar van de fotowedstrijd voor sportverenigingen krijgt zijn mooie prijs uitgereikt.


Snorkelen en duiken 16.00 – 17.30 uur.

Wil jij graag ervaren hoe het is om te snorkelen of te duiken? Dat kan! Zondag 27 september organiseert Duikteam Nieuwegein een gratis snorkel en duikclinic in zwembad Merwestein. Een leuke activiteit die je samen (met het gezin) kan beleven! Voor iedereen tussen de 8 tot 10 jaar is er de mogelijkheid om te snorkelen. Vanaf 10 jaar mag je het duiken ervaren.

Enthousiast geworden en wil jij graag meedoen? Meld je dan aan via secretariaat@duikteamnieuwegein.nl of via de website: www.duikteamnieuwegein.nl


17:00-18:00 uur & 18:00-19:00 uur  – Clinic Golf – Locatie: The Mondial, International Golf & Short Game Center

Op de mooi golfbaan, The Mondial  die gedeeltelijk in Houten en gedeeltelijk in Nieuwegein ligt, wordt een clinic gegeven voor iedereen die golg een keer wilt ervaren. Dit kan al vanaf 4 jaar! De headpro Gustavo Barrios Rivas geeft deze clinic. Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 20 september via: caddiemaster@themondial.nl of tel. 030-6369233


INFORMATIE

Wil je meer informatie, heb je een vraag? Stuur ons een e-mail: info@sportidnieuwegein.nl of bel ons op: 030-6004267. Aanmelden:

Nationale Sportweek Nieuwegein - Outdoor

PARTNERS NATIONALE SPORTWEEK – OUTDOOR

NOC*NSF | Gemeente Nieuwegein | Sport- en Evenementencomplex Merwestein | SportID | Verbindion