WIE ZIJN WE?

De buurtsportcoaches in Nieuwegein zorgen voor een brug tussen sport, zorg, welzijn en onderwijs.

De coaches helpen inwoners een passende sport– en/of beweegactiviteit te vinden en luisteren naar de behoeften om daarmee programma’s te kunnen (door)ontwikkelen. Dit gebeurt in samenwerking met partners in de wijken. Verder zorgen de buurtsportcoaches voor de begeleiding van (gratis) sport- en beweegprogramma’s en ontwikkelen ze daarbij een draaiboek. Je kan ze overal in Nieuwegein tegenkomen.

ONTWIKKELEN BEWEEGPROGRAMMA’S EN GRATIS ACTIVITEITEN

ACTIEF IN ALLE NIEUWEGEINSE WIJKEN

HERKENBAAR IN
TRAININGSPAKKEN

BuurtsportCOACHES

Caroline van
der Helm

Het is belangrijk dat alle doelgroepen in beweging kunnen blijven. Naast de reguliere activiteiten ben ik als buurtsportcoach bereikbaar voor vragen over 55+ beweeggroepen.

Ouderen (55+)

…..

Frouke Kleijn

Vanuit SportID verzorg ik de lessen, voor alle doelgroepen in Nieuwegein. Denk daarbij aan gymgroepen voor 55+, naschools aanbod op basisscholen, fietslessen, het afnemen MQ-scans en meer.
Daarnaast ben ik de contactpersoon voor de middelbare scholen in de doelgroep jongeren.

Uitvoerend buurtsportcoach
Jongeren (13-18)

…..

Sander Tuitel

Mensen kunnen met al hun sport- en beweegvragen bij mij terecht. Ik help mensen bijv. graag zoeken naar een geschikte activiteit, ik ondersteun bij een (nieuwe) sport of beweeginitiatief, help bij het opzetten van bedrijfsvitaliteit activiteiten maar ook bij het lenen van sport- en spelmateriaal.

Bedrijfsvitaliteit
Vreeswijk
Fokkesteeg
Hoog zandveld

….. …..

Julia van Weelden

Heb je vragen of ideeën over de gezonde leefomgeving van kinderen en jongeren, een mooi project of evenement waar mascotte JOGGY misschien langs kan komen of wil je meer weten over projecten rondom gezondheid en leefstijl? Ik kijk graag met je mee naar de mogelijkheden.

Positieve gezondheid
JOGG-regiseur

….. ….. …..

Robin Poggenwisch

Sporten is voor iedereen, er is altijd wel iets wat bij je past. Als buurtsportcoach aangepast sporten wil ik ervoor zorgen dat iedereen, met of zonder beperking, die om wat voor rede dan ook niet bij het reguliere aanbod kan aansluiten toch in beweging kan komen.

Aangepast sporten

…..

Esra Reehorst

In mijn rol als buurtsportcoach evenementen richt ik me op het organiseren van evenementen, zoals de Vakantie Games en de Nationale Sportweek. Daarnaast ben ik leefstijlcoach, met het doel om anderen te assisteren bij het ontdekken van een leefstijl die bij hen past en bijdraagt aan hun welzijn.

Projectleider Nationale Sportweek
Evenementen
Leefstijlcoach

….. ….. …..

Bart de Waardt

Wil je meer bewegen? Maak dan bij mij een afspraak voor een beweegintake. Ook kun je met al je vragen bij mij terecht als het gaat over je gezondheid en leefstijl. Daarnaast coördineer ik de Nationale Diabetes Challenge. Heb je of ken je iemand met diabetes? Misschien kan ik wat voor je betekenen.

Gezondheid en Leefstijl
Jutphaas-Wijkersloot
Zuilenstein
Rijnhuizen
Blokhoeve
Huis de Geer

…..

Esther Jansen-Leemburg

Voor al het bewegen in de wijk Galecop en Batau, algemene informatie over verenigingen, informatie voor de nieuwsbrief verenigingen en vragen voor en over sportvrijwilligers.

Verenigingen
Vrijwilligers
Batau
Galecop

…..

Bo Dijkhorst

Alle kinderen in Nieuwegein moeten de mogelijkheid krijgen om te sporten en bewegen. Niet alleen bij sportverenigingen maar ook (extra) sporten zoals naschools sportaanbod. Daarnaast zet ik me in voor het platform sportenbewegennieuwegein.nl waardoor de inwoners gemakkelijk al het sport- en beweegaanbod van Nieuwegein kunnen vinden.

Kinderen (0-12)
Sportenbewegennieuwegein.nl

….. …..

Nikki van sloten

Binnen het team help ik met het opzetten van activiteiten. Daarnaast ondersteun ik de sportparkmanager bij verschillende projecten voor Sportpark Galecop.

Sportpark Galecop

….. …..

Renske Klinkert

Heb je vragen over sport en bewegen in Merwestein, Doorslag of Stadscentrum dan kan je bij mij terecht. Ook ben ik te benaderen voor informatie over evenementen die in Nieuwegein plaats vinden. Hierbij kan je denken aan het Schoolvoetbal en de Vakantie Games.

Evenementen
Merwestein
Doorslag
Stadscentrum

….. …..

De rest van het team

Cees van Rootselaar

Als sportcoördinator begeleid, coach en motiveer ik de buurtsportcoaches zodat ze een waardevolle bijdrage kunnen leveren in het speelveld van sport, bewegen en gezondheid binnen Nieuwegein. Daarnaast onderhoud ik een netwerk met betrokkenen en partners.

Sportcoördinator

…..

Jimte Poelman

Als vertegenwoordiger van de Coöperatie Sportpark Galecop draag ik bij aan de innovatie van de sportverenigingen door sport en faciliteiten breed in te zetten als middel om maatschappelijke vraagstukken op te lossen.  

Innovatie breedtesport
Sportpark Galecop

….. …..

Jennifer Luttikhuizen

In het SportID team help ik de coaches met het bedenken en creeëren van promotie-, media- en communicatiemiddelen, zoals websites, platform sportenbewegennieuwegein.nl, social content, narrowcasting, posters, flyers en meer.

Marketing
Communicatie
Sportenbewegennieuwegein.nl

….. ….. …..