Wat DOEN buurtsportcoachES?

De buurtsportcoaches in Nieuwegein zorgen voor een brug tussen sport, zorg, welzijn en onderwijs.

De coaches helpen inwoners een passende sport– en/of beweegactiviteit te vinden en luisteren naar de behoeften om daarmee programma’s te kunnen (door)ontwikkelen. Dit gebeurt in samenwerking met partners in de wijken. Verder zorgen de buurtsportcoaches voor de begeleiding van (gratis) sport- en beweegprogramma’s en ontwikkelen ze daarbij een draaiboek. Je kan ze overal in Nieuwegein tegenkomen.

ONTWIKKELEN BEWEEGPROGRAMMA’S EN GRATIS ACTIVITEITEN
ACTIEF IN ALLE NIEUWEGEINSE WIJKEN
HERKENBAAR IN
TRAININGSPAKKEN

De BUURTSPORTCOACHES

Caroline van
der Helm

Als wijkbuurtsportcoach kunnen bewoners, partners en verenigingen uit onderstaande wijken contact met mij opnemen voor vragen of ideeën op het gebied van sport en bewegen. Daarnaast ben ik ook bereikbaar voor vragen over 55+ beweeggroepen.

Ouderen (55+)
Merwestein
Doorslag
Stadscentrum

…..

Frouke Kleijn

Vanuit SportID verzorg ik de lessen, voor alle doelgroepen in Nieuwegein. Denk daarbij aan gymgroepen voor 55+, naschools aanbod op basisscholen, fietslessen, het afnemen MQ-scans en meer.
Daarnaast ben ik de contactpersoon voor de middelbare scholen in de doelgroep jongeren.

Uitvoerend buurtsportcoach
Jongeren (13-18)

…..

Sander Tuitel

Mensen kunnen met al hun sport- en beweegvragen bij mij terecht. Ik help mensen bijv. graag zoeken naar een geschikte activiteit, ik ondersteun bij een (nieuwe) sport of beweeginitiatief, help bij het opzetten van bedrijfsvitaliteit activiteiten maar ook bij het lenen van sport- en spelmateriaal.

Bedrijfsvitaliteit
Vreeswijk
Fokkesteeg
Hoog zandveld

….. …..

Julia van Weelden

Heb je vragen of ideeën over de gezonde leefomgeving van kinderen en jongeren, een mooi project of evenement waar mascotte JOGGY misschien langs kan komen of wil je meer weten over projecten rondom gezondheid en leefstijl? Ik kijk graag met je mee naar de mogelijkheden.

Positieve gezondheid
JOGG-regiseur

….. ….. …..

Robin Poggenwisch

Sporten is voor iedereen, er is altijd wel iets wat bij je past. Als buurtsportcoach aangepast sporten wil ik ervoor zorgen dat iedereen, met of zonder beperking, die om wat voor rede dan ook niet bij het reguliere aanbod kan aansluiten toch in beweging kan komen.

Aangepast sporten

…..

Xanne Hendriks-Nanuru

Je kan mij benaderen voor meer informatie over sport- en beweegactiviteiten in Nieuwegein, zoals activiteiten in de vakanties, het schoolvoetbaltoernooi en de Nationale Sportweek. Daarnaast kan je bij mij terecht met vragen over de MQ scan.

Projectleider Nationale Sportweek
Evenementen
Coördinator MQ scan

….. ….. …..

Bart de Waardt

Wil je meer bewegen? Maak dan bij mij een afspraak voor een beweegintake. Ook kun je met al je vragen bij mij terecht als het gaat over je gezondheid en leefstijl. Daarnaast coördineer ik de Nationale Diabetes Challenge. Heb je of ken je iemand met diabetes? Misschien kan ik wat voor je betekenen.

Gezondheid en Leefstijl
Jutphaas-Wijkersloot
Zuilenstein
Rijnhuizen
Blokhoeve
Huis de Geer

…..

Esther Jansen-Leemburg

Voor al het bewegen in de wijk Galecop en Batau, algemene informatie over verenigingen, informatie voor de nieuwsbrief verenigingen en vragen voor en over sportvrijwilligers.

Verenigingen
Vrijwilligers
Batau
Galecop

…..

Bo Dijkhorst

Alle kinderen in Nieuwegein moeten de mogelijkheid krijgen om te sporten en bewegen. Niet alleen bij sportverenigingen maar ook (extra) sporten zoals naschools sportaanbod. Daarnaast zet ik me in voor het platform sportenbewegennieuwegein.nl waardoor de inwoners gemakkelijk al het sport- en beweegaanbod van Nieuwegein kunnen vinden.

Kinderen (0-12)

….. …..

De rest van het team

Cees van Rootselaar

Als sportcoördinator begeleid, coach en motiveer ik de buurtsportcoaches zodat ze een waardevolle bijdrage kunnen leveren in het speelveld van sport, bewegen en gezondheid binnen Nieuwegein. Daarnaast onderhoud ik een netwerk met betrokkenen en partners.

Sportcoördinator

…..

Jimte Poelman

Als vertegenwoordiger van de Coöperatie Sportpark Galecop draag ik bij aan de innovatie van de sportverenigingen door sport en faciliteiten breed in te zetten als middel om maatschappelijke vraagstukken op te lossen.  

Innovatie breedtesport
Sportpark Galecop

….. …..

Jennifer Luttikhuizen

In het SportID team help ik de coaches met het bedenken en creeëren van promotie-, media- en communicatiemiddelen, zoals websites, platform sportenbewegennieuwegein.nl, social content, narrowcasting, posters, flyers en meer.

Marketing
Communicatie

….. …..