JOGG Nieuwegein

Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.

Met de JOGG-aanpak willen we de sociale en fysieke omgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien structureel gezonder maken.

In Nieuwegein ligt de focus binnen het project JOGG op de doelgroep 4 tot 12-jarigen. Door kinderen jong te leren dat een gezonde leefstijl vanzelfsprekend is, leren ze sneller een gezonde keuze eigen te maken en hebben ze hier nu, maar vooral ook de rest van hun leven profijt van. Door ze deze voordelen te laten ervaren en kennis te delen over bewegen, gezond eten en drinken en slapen krijgen ze een belangrijke basis mee voor de middelbare school.

Stel je eens voor dat iedereen lekker in z’n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo’n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen?

Bewegen

Slapen

Gezond eten

Water drinken

Mascotte JOGGY

Om het belang van een goede gezondheid toegankelijk te maken voor kinderen is er een ontwerpwedstrijd voor een mascotte uitgeschreven onder kinderen in Nieuwegein. Uit 142 tekeningen is uiteindelijk de winnende tekening van Lisa gekozen, waar een mascottepak van is ontworpen. Oftewel, mascotte Joggy, een wortel die aan het sporten is.

“Hoi ik ben Joggy en met mijn gymschoenen aan beweeg ik graag. Daarnaast houd ik van worteltjes eten, ben ik altijd vrolijk, geef ik graag knuffels en als ik dorst heb drink ik het liefst water. Misschien zie ik jou ook wel een keertje in Nieuwegein?”

Projecten JOGG in Nieuwegein

JOGGY, NIKKI & DE KLEUTERS – HET WORTELLIED (VIDEOCLIP)

Heb je “Het Wortellied” van Joggy en Nikki al gehoord? Want op dit vrolijke liedje is een dansje gemaakt, zodat iedereen mee kan doen. Samen met de Nieuwegeinse kleuters is er een videoclip van Het Wortellied opgenomen. Een samenwerking tussen SportID met JOGG Nieuwegein, theater De KOM, Kinderambassadeur Nikki van Veen en de basisscholen de Meander, de Trompetvogel, Toonladder Galecop en Beatrixschool Zuilenstein.

Het wortellied op spotify

Het Wortellied is nu ook te beluisteren op Spotify!

MEET ‘N GREET

Heb je tijdens Joggy’s verjaardag (23-02-24) samen met Joggy een foto gemaakt in de meet ’n greet hoek? Download jouw foto via deze knop:

SFEER FOTO’S

Er zijn tijdens Joggy’s verjaardag (23-02-24) ook enkele sfeer foto’s gemaakt. Misschien sta jij er wel tussen :

JOGGY’S KIDS DAY

Joggy’s Kids Day tijdens de Nationale Sportweek 2022, waarbij Joggy aan alle basisschoolleerlingen een bidon uitdeelt.

Koningsspelen

Joggy gaat een boekje maken over gezonde tussendoortjes en traktaties en kinderen kunnen in de klas daarbij helpen.

JOGGY’S COMMUNICATIE HANDBOEK

JOGG is aanwezig of sluit graag aan bij verschillende projecten en evenementen waar een onderdeel van gezondheid terugkomt.

Voor de herkenbaarheid is het belangrijk dat er overal, ook in deze projecten en evenementen, in dezelfde communicatiestijl gecommuniceerd wordt. Deze stijl wordt in een communicatie handboek beschreven, op te vragen bij JOGG-regisseur Julia.

Daarnaast organiseert JOGG elk jaar:

JOGGY’s verjaardag

Joggy geeft in de voorjaarsvakantie altijd een verjaardagsfeestje waar alle kinderen in Nieuwegein naartoe kunnen komen.

Ben jij er volgend jaar ook bij?

Joggy’s zomer en winter avontuur

In de zomer- en kerstvakantie organiseert Joggy een vakantieactiviteit voor kinderen. Hierbij staat plezier maken met elkaar centraal, maar zullen we ook lekker gaan bewegen.