00Dagen
00Uren
00Minuten
00Seconden

15 t/m 23 september 2023

De Nationale Sportweek in
Nieuwegein

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en sportief bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek om draait. Ook tijdens de 20ste editie in september 2023 komt Nieuwegein weer volop in beweging.

Tijdens de Nationale Sportweek organiseren de buurtsportcoaches van SportID samen met lokale partners en clubs veel verschillende activiteiten voor alle doelgroepen. Op deze manier kan je als inwoner van Nieuwegein op een laagdrempelige manier kennismaken met het lokale sport-, beweeg-, en cultuuraanbod.

NOG MEER GRATIS ACTIVITEITEN
Naast onderstaande activiteiten door SportID zijn er nog veel meer proeflessen van Nieuwegeinse clubs, verenigingen en beweeggroepen waar je aan deel kan nemen. Deze zijn hier te vinden op het Sport en Bewegen platform.

Dit jaar kan je daarnaast ook Nieuwegeinse gezinnen steunen door te doneren voor en tijdens de sportweek aan Stichting Leergeld. Lees meer

Kom ook activiteiten uitproberen en ervaar het plezier van sport en bewegen!

Vrijdag 15 SEPT 2023

JOGGY’S DANSFEEST

Wist je dat mascotte Joggy nu ook een eigen liedje heeft?

Tijdens Joggy’s Dansfeest op vrijdag 15 september gaat Joggy tussen 08:30 en 14:30 uur langs op verschillende scholen om samen met de kleuters hiervoor een toffe videoclip op te nemen. Misschien dans jij ook wel mee! Hier kan je alvast oefenen:

Daarnaast worden er verschillende workshops en clinics gegeven voor de kleuters op school. Denk hierbij aan een kidsbootcamp, smaakwaters maken, flamingo dansen, bewegingstheater, Kids Yoga en een workshop waarin Rupsje nooit genoeg centraal staat.

Kleuterklassen kunnen zich aanmelden bij Julia via onderstaande contactgegevens. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door MOvactor, Groen doet goed, Jong leren eten en DE KOM.

Vragen over de JOGGY’S DANSFEEST?

Heb je vragen over dit evenement? Neem dan contact op met buurtsportcoach Julia van Weelden via:

Zaterdag 16 SEPT 2023

Verenigingsmarkt

Tijdens de Nationale Sportweek staat tussen 10:00 en 16:00 uur zaterdag 16 september in het teken van de sport- en beweegverenigingen.

Alles gaat plaatsvinden op het Cityplaza. Je kunt meedansen met de dansscholen die op het podium hun beste moves laten zien of je kan informatie ophalen bij de kraampjes op Cityplaza bemand door de diverse sportverenigingen in Nieuwegein.

Alles is gratis. Een vol programma waar je bij wil zijn, dus zet zaterdag 16 september in je agenda!

Vragen over de verenigingsmarkt?

Heb je vragen over dit evenement? Neem dan contact op met buurtsportcoach Esther Jansen via:

Zondag 17 SEPT 2023

Yoga in Concert

Zo relaxed was je theaterbezoek nog nooit!

In het kader van de Nationale Sportweek kan op zondag 17 september van 11:00 tot 12:30 uur de yogamat uitgerold worden in DE KOM. Yoga in Concert is een bijzondere beleving van yoga en muziek . Een unieke combinatie van adem, yogahoudingen, meditatieve muziek-klanken en mindfullness die op een organische wijze samen komen tijdens deze speciale voorstelling.

Samen met ‘The Voice of Holland’- winnares, zangeres en harpiste Iris Kroes, presenteren we een ochtend met de mooiste love songs en mantra’s. Alles is mogelijk: actief meedoen op je yogamat, ontspannen achterover leunen terwijl je luistert naar de mooie muziek of een combinatie van beide.

Vergeet niet je yogamat en deken mee te brengen!
Dit evenement kost €17.50 en de kaartverkoop loopt via de website van DE KOM.

Vragen over Yoga in concert?

Heb je vragen over dit evenement? Neem dan contact op met buurtsportcoach Esther Jansen via:

Maandag 18 SEPT 2023

Sport Try-Outs

Maandag 18 september, wordt er op sportpark Galecop de Sport Try-outs gehouden tussen 09:00 en 16:30 uur. Dit is een sportieve dag georganiseerd voor alle eerstejaars leerlingen van de middelbare scholen in Nieuwegein. Op deze dag willen we zo veel mogelijk leerlingen in beweging brengen en kennis laten maken met verschillende sporten uit Nieuwegein door het aanbieden van clinics.

Aanmelden is niet mogelijk voor deze activiteit

Wil jij jouw club/vereniging ook onder de aandacht brengen bij jongeren? Neem dan contact op met Frouke, zie hieronder de contactgegevens:

Vragen over de Sport try-outs?

Heb je vragen over dit evenement? Neem dan contact op met buurtsportcoach Frouke Kleijn via:

Dinsdag 19 SEPT 2023

Peuterdag

Op dinsdag 19 september tussen 09.00 en 13.00 uur worden er verschillende sport- en beweegclinics georganiseerd op kinderdagverblijven van KindenCo. Op deze manier kunnen de peuters zien en ervaren hoe leuk het is om te bewegen. Ook kunnen ze al kennismaken met deze sportclub en wie weet vinden ze het zo leuk dat ze het wekelijks kunnen gaan doen bij de club. De ene locatie gaat lekker dansen met de kids, en de andere locatie gaat klimmen en klauteren.

Op deze dag zijn er verschillende sport- en beweegaanbieders actief, denk aan bijvoorbeeld Monkey Moves, Peuteryoga Nieuwegein en DE KOM. Aanmelden is niet mogelijk voor deze activiteit. 

Vragen over PEUTERDAG?

Heb je vragen over dit evenement? Neem dan contact op met buurtsportcoach Bo Dijkhorst via:

Woensdag 20 SEPT 2023

Inclusief sporten

Woensdag 20 september is het inclusief sporten dag!

Op deze dag zullen tussen 08:30 en 14:30 uur verschillende basisscholen in Nieuwegein kennismaken met het aangepast sporten. Dit zal in de vorm van een clinic zijn waarbij de leerlingen echt in de rolstoel zullen ervaren hoe het is om te sporten met een beperking of in de vorm van een interactieve presentaties in de klas. Daarnaast zullen verschillende zorg/ woonlocaties extra aandacht besteden aan inclusief sporten en bewegen.

Leuk feitje: Dit event kost niks, maar omdat de sportweek is gekoppeld aan het goede doel stichting Leergeld Nieuwegein vragen we wel een vrijwillige bijdrage . Lees hier meer over het doneren. Aanmelden is niet mogelijk voor deze activiteit. 

Vragen over Inclusief sporten?

Heb je vragen over dit evenement? Neem dan contact op met buurtsportcoach Robin Poggenwisch via:

Woensdag 20 SEPT 2023

Sport & Defensie

Sport & Defensie maken weerbaar: een programma wat in 2021 is ontwikkeld door SportID Nieuwegein en intussen landelijk is opgepakt door NOC*NSF en het Ministerie van Defensie.

Ook tijdens de Nationale Sportweek van 2023 is de Gemeente Nieuwegein weer een van de locaties waar dit bijzonder programma gehouden gaat worden. Op woensdag 20 september wel te verstaan op Sportpark Galecop. Voor het Anna van Rijn college, Oosterlicht college, Cals college en MBO Utrecht staat deze dag tussen 09:00 en 16:00 uur in het teken van mentale weerbaarheid.

In aanloop naar deze dag hebben ambassadeurs Ranomi Kromowidjojo en Ray Klaassens nog een boodschap aan leerlingen van de deelnemende scholen:

Deelnemen aan deze sportdag geeft je een unieke inkijk in de trainingsvormen van Defensie. Je leert wat het betekent om wat over te hebben voor een ander, om samen te werken en om grenzen te verleggen.

Wil je ook meedoen en zit je op een van de onderstaande scholen? Meld je snel aan:

Vragen over sport en defensie?

Heb je vragen over dit evenement? Neem dan contact op met sportparkmanager Jimte Poelman via:

GEANNULEERD: Donderdag 21 SEPT 2023

Feel GOLD Festival

GEANNULEERD! De weersvoorspellingen voor donderdag zijn helaas niet goed. Hierdoor hebben we de keuze genomen om het Feel GOLD festival van donderdag 21 september NIET door te laten gaan.

Nu willen we nog steeds heel graag dat het festival in park Oudegein gaat plaatsvinden waardoor we het festival willen verplaatsen naar het voorjaar (met hopelijk beter weer). De definitieve datum zullen we rond maart bekend maken.

Hopelijk zien we u volgend jaar in het voorjaar op het Feel GOLD festival.

De naam zegt het al, voel je goud en niet oud. Tijdens het Feel GOLD Festival willen we dat iedereen zich goud voelt door te zien, te doen of te beleven van leuke activiteiten. Denk hierbij aan koffie met een praatje, een schilderworkshop in het park, drummen op skippyballen, verschillende dansworkshops, kraampjes met informatie/tips over gezondheid & vitaliteit, hapjes en muziek. Het belooft een gezellige middag te worden!

Vragen over het feel gold festival?

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan contact op met buurtsportcoach Caroline van der Helm via:

Vrijdag 22 sept 2023

Vitality Games

Op vrijdag 22 september organiseren we voor de tweede keer de Vitality Games in Sport- en Evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein. In 2022 ging het team van de GGD Midden Nederland er met de wisselbeker en een vitaliteitspakket vandoor. Wil jij ook een leerzame, sportieve en gezellige middag beleven samen met je collega’s? Meld je team dan nu aan voor de Vitality Games.

We starten de middag met een Lunch en Learn over vitaliteit op de werkvloer door Herre Zonderland (ex-topsporter, presentator en JOGG-ambassadeur).

Na deze sessie start het actieve deel waarbij je met verschillende activiteiten punten kunt behalen. Herre zorgt dat jullie tijdens de activiteiten enthousiast en gemotiveert blijven om zo het beste uit het team te halen. Jullie nemen het op “tegen” andere bedrijven uit (de omgeving) Nieuwegein. Een team bestaat uit min. twee en max. vier collega’s. Willen jullie graag met meer collega’s deelnemen? Vul dan een extra aanmeldformulier in.

Na de activiteiten wordt de wisselbeker en een vitaliteitspakket (voor 3 maanden) uitgereikt aan de winnaar. Om 16.00 uur sluiten we de dag af met een borrel en de mogelijkheid om te netwerken met de andere bedrijven. Ga de uitdaging aan en meld je aan. Aanmelden kan t/m vrijdag 8 september of eerder wanneer het maximaal aantal teams bereikt is:

Het programma is gratis. We vragen wel een vrijwillige donatie voor het sportweek goede doel van dit jaar: stichting Leergeld Nieuwegein. Lees hier meer over het doneren.

Vragen over de vitality games?

Heb je vragen over dit evenement? Neem dan contact op met buurtsportcoach Sander Tuitel via:

Zaterdag 23 sept 2023

JOGGY’s Speurtocht

Op zaterdag 23 september is mascotte Joggy samen met en aantal vriendjes van 13.00 tot 16.00 uur te vinden in het winkelcentrum van Cityplaza. Maar, ze hebben zich verstopt! Doe jij ook mee met Joggy’s Speurtocht en weet jij alle mascottes te vinden?

Bij het startpunt kun je een stickerkaart ophalen en kan je speurtocht beginnen naar alle mascottes op Cityplaza.
De stickerkaart is gratis, maar een vrijwillige bijdrage aan Stichting Leergeld Nieuwegein wordt gewaardeerd .

Kan jij raden welk thema bij welke mascotte hoort? Denk hierbij aan bewegen, water drinken, gezonde voeding en slapen. Van alle mascottes krijg je een sticker na het doen van een kleine activiteit. Als je je stickerkaart vol hebt ligt er een cadeautje voor je klaar.  

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door GGD Utrecht, Cityplaza en de Wereldhave.

Aanmelden is niet nodig voor deze activiteit. We zien je graag zaterdag 23 september op Cityplaza!

Vragen over Joggy’s speurtocht?

Heb je vragen over dit evenement? Neem dan contact op met buurtsportcoach Julia van Weelden via:

GEDURENDE DE HELE WEEK

Kennismakings lessen

Kinderen kennis laten maken met het sport- en beweegaanbod in Nieuwegein, daar is de Nationale Sportweek natuurlijk de perfecte week voor. Op basisscholen in Nieuwegein worden er verschillende kennismakingslessen gegeven tijdens de gymles gedurende de week en voor de kleuters zal dit op vrijdag 15 september zijn tijdens de eerste dag van de Nationale Sportweek.

Denk hierbij aan clinics zoals dansen, klimmen en klauteren, bootcamp en yoga. Aanmelden is niet mogelijk voor deze activiteit. 

De kennismakingslessen worden onder andere gegeven door Biodanza, DE KOM, Full Joy en Monkey Moves.

Vragen over de KENNISMAKINGSLESSEN?

Heb je vragen over dit evenement? Neem dan contact op met buurtsportcoach Bo Dijkhorst via:

Elke euro helpt. Scan de QR-code of
ga naar de deze link voor een donatie.

Steun Nieuwegeinse gezinnen en doneer aan Stichting Leergeld tijdens de sportweek

SportID vindt het belangrijk dat alle Nieuwegeinse kinderen kunnen sporten en bewegen. Daarom halen we voor en tijdens de Nationale Sportweek geld op voor Stichting Leergeld Nieuwegein.

Stichting Leergeld Nieuwegein

Deze lokale stichting helpt kinderen die opgroeien in gezinnen met weinig financiële middelen. Stichting Leergeld Nieuwegein biedt hulp in de vorm van een bijdrage in de kosten van bijvoorbeeld sportkleding, sportcontributie, zwemles, een fiets, maar ook benodigdheden voor school. Meer info over Stichting Leergeld is te vinden op www.leergeldnieuwegein.nl.

In de week van 25 september wordt het eindbedrag bekendgemaakt op deze pagina.

Contact

Heb je algemene vragen? Of heb je een leuk idee voor een activiteit of wil je samenwerken? Vul het contactformulier dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan