nationale diabetes challenge

De Nationale Diabetes Challenge is een beweegprogramma waarin je als deelnemer wekelijks wandelt voor 20 weken
samen met een zorgverlener of een beweegcoach gespecialiseerd in diabetes.

Ook dit jaar zal de Diabetes Challenge weer in Nieuwegein georganiseerd worden, door de vijf gezondheidscentra en SportID.
Kom in beweging en wandel elke maandagavond met ons mee van begin mei tot en met september 2024.

Dit beweegprogramma is opgesteld door de Bas van der Goor Foundation voor mensen met diabetes, maar ook voor mensen met een verhoogde kans op diabetes. Iedere deelnemer kan mee doen op zijn of haar eigen niveau. Je hebt geen ervaring met wandelen te hebben, er wordt begeleiding op maat gegeven. Naast de wekelijkse trainingen, wandel je door de weeks zelfstandig.

Er wordt in twee groepen gewandeld met verschillende wandelafstanden. De afstanden worden tijdens de training langzaam opgebouwd met als doel om uiteindelijk tijdens de Challenge week in september achtereenvolgend vier dagen 5 of 10 kilometer te wandelen. Wekelijks wordt er een andere wandelroute gekozen met verschillende startpunten door heel Nieuwegein.

De winterwandelaars is de wintereditie van de Nationale Diabetes Challenge. Veel deelnemers zijn erg gemotiveerd om na de 20 weken wandelen bij de Nationale Diabetes Challenge te blijven wandelen. Dit kan bij de winterwandelaars. Ook hierbij wandelt een beweegcoach mee die gespecialiseerd is in diabetes. Iedereen deelnemer kan mee lopen op zijn of haar eigen niveau.

16 april – 19.00 uurInformatieavond bij de Componist
Diepenbrocklaan 1, 3438 XZ Nieuwegein
13 mei – 19.00 uurEerste gezamenlijke wandeling
23 t/m 28 septemberAfsluitende Challenge week
28 septemberAfsluiting in Arnhem
Na 28 septemberStart winterwandelaars
MEER BEWEGING

VERBETERING LICHAMELIJKE GEZONDHEID

VERBETERING MENTALE GEZONDHEID

STIJGING VAN HET ZELFVERTROUWEN

MEER VERTROUWEN IN EIGEN LICHAAM

PLEZIER IN BEWEGEN

INTERESSE?

Wil je graag deelnemen aan de Nationale Diabetes Challenge in Nieuwegein, dan kan je je direct aanmelden via onderstaande knop op de officiële website van NDC:

Wil je graag meer te weten komen over de Nationale Diabetes Challenge in Nieuwegein? Kom dan op 16 april naar onze informatiebijeenkomst in de Componist, waar we alle details delen. Als je interesse hebt in deze avond of graag eerst met iemand hierover wilt praten, laat dan je gegevens achter in het formulier hieronder. Buurtsportcoach Bart van de Waardt neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.